Velké, moderní a zároveň rodinné, takové je italské vinařství Ca’ di Rajo. Každý den zde všichni společně zasednou k obědu, který paní kuchařka navaří pro celý tým.
Vinařství Ca’ di Rajo leží v benátské oblasti Veneto na ploše 110 ha. Založil je v roce 2005 Fabio Cecchetto se svými dvěma bratry s cílem vybudovat moderní vinařství, které si ale vždy bude zakládat na tradici. „Naše filozofie je být inovativním vinařstvím za maximálního využití historie a dědictví našeho kraje,“ říká.
V základní řadě tichých vín najdete odrůdy Merlot, Chardonnay, Cabernet Franc, Sauvignon, Rulandské šedé a Tramín. V řadě Cru jsou zastoupeny autochtonní odrůdy Raboso a Mansoni bianco. Mezi perlivými víny pak kraluje Prosecco. Při jeho výrobě bratři Cecchettovi hledají nové způsoby fermentace, aby víno mělo nejen lepší vůni, ale i perlivost. Díky tomu na jazyku působí krémověji.
„Chceme dělat víno, které se dobře pije, které je čisté a přímé,“ tvrdí Fabio. Ve vinicích Ca’ di Rajo vyprodukují ročně zhruba dva miliony lahví. Přibližně 700 000 z nich náleží Proseccu a 500 000 jsou sekty.