Vína z našeho archivu
Objevte kouzlo lahví, které dostaly prostor pro rozvoj svého potenciálu v ideálních podmínkách. Archivní vína, která před dvaceti lety vybíral náš someliér Radek Konečný, jsme uskladnili v našem archivu a Vy tak dnes můžete vyzkoušet, co doopravdy znamená zrát jako víno.
A pokud nevíte, kterou lahev vybrat, rádi Vás uvidíme na naší archivní degustaci, kde společně ochutnáme 10 archivních vzorků.
Nejprodávanější

Cabernet Moravia, odrůda vyšlechtěná v České republice, se vyznačuje jemnou tříslovinou a výraznou ovocností. Archivní víno z roku 2005 nabízí sametovou strukturu s tóny...

Cabernet Moravia je česká modrá odrůda, známá svou ovocností a kořenitostí. Ročník 2005, zrající v barikových sudech, nabízí komplexní aroma tmavého ovoce, vanilky a koření....

Ledové víno z Cabernetu Sauvignon nabízí unikátní zážitek – v chuti dominuje sladkost černého rybízu, švestek a rozinek, podpořená svěží kyselinou. Luxusní víno s medově-ovocným...

Cabernet Sauvignon je celosvětově uznávaná modrá odrůda. Ročník 2007 nabízí intenzivní aroma černého rybízu, koření a cedrového dřeva. V chuti je víno plné, s pevnými...

Dornfelder je německá modrá odrůda, oblíbená pro svou hlubokou barvu a ovocné aroma. Ročník 2006 nabízí tóny ostružin, švestek a jemných tříslovin, s plným tělem a hebkou...

Frankovka je odrůda s výrazným odrůdovým charakterem – tóny višní, černého pepře a jemných tříslovin. Ročník 2005 nabízí vyzrálou chuť s elegantní strukturou a dlouhou dochutí.

Hibernal je aromatická odrůda s německým původem, která si v Česku našla pevné místo díky své výrazné vůni a živé kyselině. Ročník 2005 ve výběru z hroznů zaujme komplexním...

Merlot je mezinárodně oblíbená modrá odrůda, známá svou jemností a ovocným charakterem. Ročník 2005 nabízí sametovou strukturu s tóny zralých třešní, švestek a jemného koření....

Modrý Portugal je lehčí, ovocitá modrá odrůda s jemnými tříslovinami. V tomto ročníku převládají tóny švestek, sušených bylin a hebká dochuť s decentní kořenitostí.

Müller Thurgau je svěží bílá odrůda s jemným aroma květin, citrusů a muškátu. Ročník 2006 překvapí svou svěžestí, živou kyselinou a lehkostí, která příjemně doznívá.

Müller Thurgau v ročníku 2006 přináší tóny květin, citrusových plodů a jemných bylin. Víno působí lehce, svěže a harmonicky, s dobrou pitelností.

Rulandské bílé (Pinot Blanc) v podobě slámového vína nabízí intenzivní koncentraci chutí – sušené meruňky, med, rozinky. Díky přirozenému vysychání hroznů je víno plné, viskózní...

Rulandské modré (Pinot Noir) patří mezi nejvíce ceněné modré odrůdy. Ročník 2004 nabízí tóny třešní, lesního ovoce a jemné zemitosti. Po letech zrání působí vyváženě, s hladkou...

Rulandské modré, ušlechtilá odrůda, mezinárodně známá jako Pinot Noir, vyniká elegancí, jemností a komplexitou. Ročník 2008 v pozdním sběru se prezentuje cihlově rubínovou...

Rulandské šedé, mezinárodně známé jako Pinot Gris, je bílá odrůda s charakteristicky bohatým aroma zralých hrušek, květin a náznakem medových tónů. Ročník 2005 přináší plnou,...

Rulandské šedé, známé také jako Pinot Gris, je bílá odrůda s bohatým aromatem hrušek, medu a květin. Ročník 2009 nabízí plnou chuť, vyváženou sladkost a dlouhou dochuť.

Ryzlink rýnský je považován za krále bílých odrůd. Ročník 2007 nabízí svěží kyselinku, minerální tóny a aroma citrusových plodů. Po letech zrání se víno vyznačuje komplexností a...

Ledové víno z Ryzlinku vlašského ročníku 2007 přináší intenzivní sladkost s tóny tropického ovoce, medu a sušených meruněk. Vyvážená kyselina dodává vínu svěžest a dlouhou dochuť.

Sauvignon je aromatická bílá odrůda s charakteristickými tóny černého rybízu, angreštu a bylin. Ročník 2002 nabízí svěží kyselinu, minerální podtóny a elegantní strukturu.

Sauvignon je aromatická bílá odrůda s výraznými tóny černého rybízu, angreštu a bylin. Ročník 2004 nabízí svěží kyselinu, vyváženou sladkost a minerální závěr.
Vína z našeho archivu - zrála v ideálních podmínkách OstraWINA sklepa. Každé víno je zastoupeno pouze malým množství lahví a jinde je už nenajdete. Proto vyzkoušejte, jak se víno v průběhu času proměnilo a jak takový kousek z archivu chutná. :)
Víno doporučujeme dekantovat a otevřít min. 6 hodin před podáváním. Pokud však víno necháte dýchat i 24 hodin před podáváním, chybu určitě neuděláte.